Монітори перевірять умови утримання 53-ї бригади ЗСУ

Дата: 10 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Монітори перевірять умови утримання військових 53-ї бригади Збройних сил на полігоні “Широкий Лан” у Миколаївській області.

Відповідне доручення дала омбудсмен Валерія Лутковська, посилаючись на числені скарги від бійців на погані умови утримання.

“Через такі умови окремі з військовослужбовців 8 лютого 2016 року були вимушені самовільно покинути місце розташування бригади та пішки рушити до м. Миколаєва для звернення до вищого військового керівництва”, – йдеться у повідомленні офісу омбудсмена.

За даними омбудсмена, проблеми у 53-ї бригади систематичні. Про це, зокрема, свідчить той факт, що на попередньому місці розміщення в смт Черкаське у них також були погані умови утримання.

Монітори перевірять, який реальний стан розміщення, харчування, лазнево-прального обслуговування, грошового, медичного забезпечення, а також дотримання прав і свобод військовослужбовців.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація, що 8 лютого 46 бійців з 53-й бригади, незадоволені умовами їх розміщення на полігоні, пішки вирушили до Миколаєва, щоб зажадати негайної реакції на те, що відбувається у військовій прокуратурі.

За цим фактом військова прокуратура проводить перевірку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter