“Моя райдужна родина”: У Хорватії видали першу дитячу книжку про одностатеві сім’ї

Дата: 23 Січня 2018
A+ A- Підписатися

В Хорватії вперше друком вийшла дитяча книга, що розповідає про життя одностатевих сімей.

Як повідомляє BBC, “Моя райдужна родина” на перший погляд виглядає як звичайне видання для дошкільнят – багато яскравих ілюстрацій та мінімум тексту. Проте книга розповідає історію двох друзів – хлопчика з двома матерями та дівчинки з двома батьками.

Ілюстрація до книги “Моя райдужна родина”

За словами видавця Даніеля Мартиновича, який також очолює організацію “Райдужні сім’ї Хорватії”, книгу спочатку хотіли випустити накладом в 500 екземплярів – лише для друзів та прихильників.

“Однак, коли історія стала публічною, до нас почали звертатися багато батьків, які казали: “Ми не представники ЛГБТ, але ми б дуже хотіли мати примірник цієї книги, щоб показати дітям та обговорити з ними питання рівності, толерантності та різноманіття”, – розповів він.

%%GALLERY%%

Публікація “Моєї райдужної родини” зустріла хвилю критики з боку консервативних організацій та Католицької церкви. Зокрема представники організації “Vigilare”, що підтримує ідею “традиційних цінностей”, назвали дитячу книгу “гомосексуальною пропагандою”.

Мартинович, не зважаючи на негативні відгуки, налаштований оптимістично. На його думку, той факт, що книга стала популярною, дає надію на зміни та рух назустріч толерантному суспільству.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter