Мобільних операторів зобов’яжуть повідомляти дані абонентів

Дата: 20 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Оператори мобільного зв’язку і провайдери зможуть надавати послуги абонентам тільки при укладенні договору або реєстрації даних про власника.

Як повідомляє “Незалежне бюро новин“, про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністра України “Про внесення змін до Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг”.

Постанова набирає чинності через 6 місяців з дня ухвалення. За цей період оператори і провайдери зобов’язані будуть привести свої правовідносини у відповідність зі змінами.

Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила, що проект розроблено “у зв’язку з отриманими Службою безпеки України даними про використання знеособлених засобів мобільного зв’язку розвідувально-підривними групами терористів і російськими військовими окупантами для створення розвідувально-інформаційної мережі зі збору та передачі даних щодо дислокації та переміщення сил АТО, коригування вогню по них та приведення вибухових пристроїв у дію шляхом посилання виклику на мобільний пристрій“.

У Адміністрації стверджують, що постанова підвищить ефективність діяльності правоохоронних органів при проведенні слідчих дій та сприятиме подоланню “мобільного шахрайства”.

Нагадаємо, омбудсман Валерія Лутковська звернулася з запитом до СБУ з приводу того, на якій підставі в інтернеті опинилися персональні дані осіб, що отримали перепустки до зони АТО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter