Міжнародний кримінальний суд засудив чоловіка, який зруйнував святині в Малі

Дата: 27 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Міжнародний кримінальний суд (МКС) засудив до дев’яти років ув’язнення ісламіста, який знищував мавзолеї і мечеті у малійському Тімбукту під час конфлікту на півночі африканської країни.

Про це повідомляє ВВС Україна

Збройне угрупування “Ансар Дін”, пов’язане з “Аль-Кайдою”, яке на деякий час захопило Тімбукту в квітні 2012 року, заявляло, що давні гробниці були ідолопоклонницькими.

Ахмад аль-Факі аль-Махді керував знесенням 10 святинь і мечетей. Він – перший засуджений МКС за знищення культурної спадщини, що прирівнюється до воєнного злочину.

Як зауважив суддя Рауль Пангаланган, злочин аль-Махді був “особливо тяжким”, і колегія із трьох суддів одностайно погодилася із вироком.

Заснований між V і XII століттями племенами туарегів, Тімбукту називають “містом 333 святих” і “перлиною пустелі” за ту кількість мусульманських святих, які поховані в ньому.

У свій золотий вік між XV i XVI століттями місто вважалося центром ісламського вчення. Джихадисти, що взяли під контроль Тімбукту у 2012 році, назвали його ідолопоклонницьким і заявляли, що мають намір знищити усі місцеві святині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter