МКС може розпочати розслідування проти Путіна через удари по енергетичній інфраструктурі України

Дата: 17 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Міжнародний кримінальний суд може розпочати розслідування проти Володимира Путіна за вчинення ним злочинів проти людяності. Адже армія РФ  продовжує прицільно бити по енергетичній інфраструктурі України.

Про це повідомляє DW із посиланням на міністра юстиції Німеччини Марка Бушмана.

Херсон, знищений об’єкт інфраструктури. Архівне фото.

Посадовець наголосив, що якщо люди внаслідок прицільного знищення цивільної інфраструктури залишаються без опалення та електрики за низької температури, це можна розцінювати як злочин проти людяності. За словами Бушмана, Путін може стати об’єктом розслідування Міжнародного кримінального суду у Гаазі за ці злочини.

Міністр повідомив, що ознакою прямої відповідальності президента РФ можуть слугувати його виступи на телебаченні, в яких очільник Кремля заявив, що подібні удари є навмисною тактикою.

“І це – не гіпотетична справа”, – наголосив очільник міністерства юстиції Німеччини виданням медіагрупи RedaktionsNetzwerk Deutschland, які опублікували його позицію в суботу, 17 грудня.

Водночас генеральний прокурор при Верховному суді Німеччини не може почати розслідування щодо президента Росії, додав міністр юстиції ФРН.

Путін є главою держави і тому має імунітет, пояснив Бушман.

Нагадаємо, за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, є формальні підстави вважати російські атаки проти української цивільної інфраструктури складовою геноциду. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter