М’янма звільнила засуджених журналістів Reuters

Дата: 07 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Президентка М’янми звільнила двох журналістів британського агентства Reuters Ко Ва Лона і До К’я Со Оо, яких раніше у країні засудили за порушення закону про держтаємницю та відправили за ґрати на сім років.

Про це повідомляє Reuters.

Ко Ва Лон і До К’я Со Оо разом зі своїми дітьми після звільнення 

Журналісти вийшли на волю 7 квітня, провівши за ґратами 500 днів. Обох їх звільнила за допомогою права амністії президентка країни Аун Сан Су Чжі. Разом з працівниками Reuters на волю у М’янмі вийшли ще понад 6 тисяч людей. 

“Я справді радий бачити мою родину та моїх колег. Я не можу дочекатися, коли піду до свого ньюзруму”, – сказав Ко Ва Лон після звільнення. 

Як відомо, двох журналістів Ко Ва Лона і його колегу До К’я Со Оо затримали в М’янмі ще в грудні минулого року. Вони висвітлювали в країні геноцид мусульманської народності рохінджа. Наприкінці 2017-го понад 600 тисяч представників народності покинули штат Ракхайн у М’янмі через переслідування.

Затримання журналістів неодноразово засуджували у США, Канаді, Великобританії та інших країнах. Не менше критики викликав судовий процес: уперше з родичами затримані змогли побачитися через декілька тижнів після арешту і тільки в залі суду.

Наприкінці минулого року вони у складі групи інших журналістів стали “Людиною року” за версією журналу Time.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter