Міжнародні злочини Росії заслуговують трибуналу – Зеленський

Дата: 27 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що міжнародні злочини Російської Федерації в Україні заслуговують на трибунал. 

Про це він заявив у своєму відеозверненні

Президент повідомив, що з перших годин вторгнення російські війська б’ють по цивільній інфраструктурі.

“Вони свідомо обрали тактику на ураження людей і всього того, що робить життя просто нормальним. Електростанції, лікарні, дитячі садочки, житлові будинки – все під ударами щоденно. Те, що окупанти роблять Харкову, Охтирці, Києву, Одесі та іншим містам і селищам, тягне на міжнародний трибунал. Усі їхні злочини ми чітко фіксуємо”, – заявив президент Володимир Зеленський.

У розмові із Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем президент заявив, що “злочинні дії Росії проти України мають ознаки геноциду” і закликав світ має прийти до позбавлення Росії права голосу в Радбезі ООН.

Напередодні Верховна Рада також закликала ООН виключити Російську Федерацію з Ради безпеки.

Нагадаємо, Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Правозахисники просять небайдужих громадян надсилати відповідну інформацію на warcrimeSOS.UA@gmail.com.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter