Місто як привид, а на вулицях лежать мертві російські солдати: журналіст Bild відвідав звільнений Лиман

Дата: 03 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Журналіст німецького видання Bild Пауль Ронцхаймер побував у Лимані після того, як Збройні сили України звільнили місто від російських окупантів. Він розповів, що на вулицях лежать тіла росіян, а також зміг поспілкуватися з мирними місцевими жителями. 

Про це він розповів у своєму твіттері. 

Фото: Володимир Шматько

“Не минуло й 24 годин після його звільнення українською армією, як ми в неділю перетнули межі міста Лиман Донецької області. На в’їзді з назвою міста майорить український прапор. Здалеку чути грім артилерії, війна триває на повну”, – зазначив Ронцхаймер. 

Він зазначає, що Лиман став першим населеним пунктом, який українська армія звільнила після проведення псевдореферендумів.

За словами журналіста, на вулицях Лимана лежать загиблі російські солдати. Ронцхаймер пише, що лише на одній з вулиць вони налічили десяток мертвих окупантів, які лежать між пошарпаною технікою та понівеченими авто. На землі лежать російські пайки. Скільки людей тут загинуло – достеменно невідомо.

Місцевих жителів на вулицях майже немає. Більшість із них виїхала з міста чи зачинилась у своїх будинках. Журналіст познайомився із 70-річною пенсіонеркою Катериною. Коли її запитали, як вона пережила останні кілька днів, вона стала на коліна і поцілувала землю.

Фактично в Лимані зруйновано майже все. Навіть адмінбудівлю важко впізнати, адже на ній досі є російські плакати з гаслами “Россия навсегда” і прапори. На блокпостах досі лежать старі російські пропагандистські газети за 22 вересня з рекламою псевдореферендуму.

Нині майже ніхто не має доступу до міста, окрім військових. 

Нагадаємо, що в ніч на 3 жовтня росіяни обстріляли в Часовому Яру гуртожиток. Зараз під завалами там шукають людину.

Також окупанти гатили по Авдіївській та Очеретинській громадах. В Авдіївці були поодинокі прильоти по старій частині міста, в Очеретинській громаді вдарили по Желанному та обстріляли Кам’янку. За попередньою інформацією, без жертв. 

Поцілили окупанти й у підприємство в Краматорську. Там також обійшлося без жертв. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter