Місія ОБСЄ досі намагається потрапити до Криму

Дата: 13 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

ОБСЄ має інформацію про порушення прав нацменшин в Криму і намагається отримати доступ на півострів.

Як повідомляє “Інтерфакс – Україна“, президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва заявив, що представники ОБСЄ продовжують робити спроби отримати доступ до Криму для моніторингу ситуації.

“Ситуація в Криму дуже делікатна. Кілька тижнів тому ми доповідали про те, що права національних меншин в Криму не дотримуються. Ми розуміємо необхідність перебування місії в Криму. І ми намагаємося потрапити до Криму. Я не покладаю великі надії на це зараз. Але хочу вам сказати, що ми будемо продовжувати цим займатися“, – заявив він сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України. 

Нагадаємо, Кримська польова місія закликала ОБСЄ, ООН та Раду Європи моніторити та оцінювати ситуацію з правами людини на Кримському півострові. Правозахисники зазначили, що ситуація залишається складною і тривожною. При цьому вона все більше випадає з уваги ЗМІ, а інформація, отримана з півострова, часто є суперечливою і неперевіреною. 

У Кримській польовій місії переконані, що присутність міжнародних правозахисників знижуватиме градус напруженості і конфліктності, і наголошують, що цього не можна досягти зусиллями громадських організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter