Місцева влада Миколаєва засудила прояви ксенофобії

Дата: 15 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська відреагувала на інцидент, що стався днями у миколаївському барі “Сотка”.

Нещодавно сайт “Преступности.НЕТ” повідомляв, як мешканець Миколаєва, представник азербайджанської діаспори Хайям Хагігатоглу і миколаєвець Арутюн Рушанян стали жертвами расової дискримінації з боку персоналу миколаївського бару “Сотка”. Власник, народний депутат України 3-го і 4-го скликань Віктор Горбачов запровадив в своєму закладі так званий “расовий фейс-контроль”, в результаті чого відвідувачів через їх національну приналежність відмовилися обслуговувати.

У коментарі Оксани Янішевської на фейсбук-сторінці Миколаївської облдержадміністрації зазначено, що вже підготовано відповідний лист до СБУ з цього приводу, а також буде створено комісію для вивчення ситуації.

Прояви ксенофобії, нетерпимості, расизму, антисемітизму, сепаратизму та екстремізму в Миколаївській області не припустимі. Тому обласна влада буде жорстко реагувати на подібні ситуації“, – запевнила заступник облдержадміністрації.

Вона сказала, что цього разу справа не обійдеться профілактичними розмовами, адже це не перший випадок дискримінації, тому вочевидь це – політика даного закладу.

Також у повідомленні зазначено, що згідно статті 1 Декларації прав національностей України “дискримінація за національною ознакою забороняється й карається за законом“, а в статті 161 п.1 Кримінального кодексу України сказано, що розпалювання національної ворожнечі та обмеження прав громадян караються штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter