Миротворців ООН знову звинувачують у сексуальних злочинах в Африці

Дата: 06 Січня 2016
A+ A- Підписатися

ООН розпочинає росзлідування нових звинувачень проти миротворців у сексуальних злочинах в Центральноафриканській Республіці (ЦАР).

Як повідомляє Центр новин ООН, організація розпочала розслідування нових повідомлень про злочини миротворчого контингенту на сексуальному грунті. 

Зокрема, 5 січня керівництво Багатопрофільної комплексної місії ООН зі стабілізації в ЦАР оголосило про початок розслідування нових обвинувачень у сексуальній експлуатації та нарузі з боку миротворців в Бангі. Йдеться про сексуальне насильство над чотирма неповнолітніми дівчатами. Інформація про ці випадки надійшла до Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Спеціальний представник генерального секретаря ООН в ЦАР і глава Місії Парфе Онанга-Аньянг зустрівся з військовослужбовцями і поліцейськими Багатопрофільної комплексної місії ООН зі стабілізації в ЦАР. Під час зустрічі він нагадав про політику нульової терпимості щодо сексуальних порушень з боку миротворців і попередив, що нікому не вдасться уникнути відповідальності за злочини, які травмують місцеве населення і дискредитують миротворців, країни-постачальників військ і прапор ООН.

Парфе Онанга-Аньянг оголосив, що зараз місія обговорює з Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини можливість спільних дій щодо зміцнення потенціалу миротворчої операції в боротьбі з сексуальною експлуатацією. Планується також створення спільної військово-поліцейської бригади щодо виявлення винних у сексуальних злочинах і запобіганню нових випадків. 

Він також додав, що ООН вже проінформувала про ці випадки керівництво ЦАР, а також країни-постачальників миротворців, закликавши їх провести власне національне розслідування щодо випадків сексуальних злочинів з боку “синіх касок”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter