Мінсоцполітики не буде розробляти законопроект про фінансування громадських та благодійних організацій

Дата: 26 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Мінсоцполітики не буде головним виконавцем у забезпеченні рівних умов та прозорих процедур доступу громадських об’єднань до бюджетного фінансування.

Про це заявила начальниця відділу стратегії соціальної політики Мінсоцполітики Марина Латишева, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

“Мінсоцполітики не може бути головним виконавцем, тому що п. 42 Нацстратегії з прав людини стосується внесення змін до Бюджетного кодексу України. Цей пункт заторкає включення видатків державних та місцевих бюджетів на фінансову підтримку громадських об’єднань та благодійних організацій”, – пояснила 
Латишева.

“Ми працюємо зі своїми громадськими організаціями і у бюджеті Мінсоцполітики є кошти на підтримку наших громадських організацій. У інших міністерствах, мабуть, також є кошти. Але до загального бюджету ми не можемо вносити по всіх громадських організаціях пропозиції стосовно їх фінансування”, – додала вона на громадському обговоренні проекту розпорядження Кабміну “Про внесення змін до Плану дій з реалізації Нацстратегії у сфері прав людини…”.

Заступник міністра юстиції Сергій Петухов пристав на позицію Мінсоцполітики через те, що на засідання не прийшов представник Міністрества фінансів, який захистив би свою позицію.

“Представник Міністерства фінансів у нас сьогодні присутній? Ні! От бачте, як добре. Я з вами згоден”, – сказав він.

Нагадаємо, після виходу звіту Громадської платформи моніторингу про результати моніторингу імплементації Нацстратегії за другий квартал плануються громадські обговорення. До 10 грудня запланований річний звіт. Після цього має відбутись широке громадське обговорення цього звіту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter