Мінреінтеграції відновлює виплату матеріальної допомоги родинам політв’язнів

Дата: 03 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції) відновлює виплати сім’ям українців, які незаконно перебувають у російському ув’язненні.

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

“Під час засідання міжвідомча комісія ухвалила рішення про виплату українським громадянам матеріальної допомоги. Зокрема, 10 сімей незаконно ув’язнених Російською Федерацією українських громадян, які зараз перебувають за ґратами, отримають виплати на правову допомогу в розмірі 100 тис. грн. Крім цього, ще 18 українських громадян, звільнених з російського полону, які визнані міжвідомчою комісією такими, що були позбавлені волі в результаті збройної агресії Росії проти України, також отримають матеріальну допомогу від держави в розмірі 100 тис. гривень кожен”, – мовиться в повідомленні міністерства.

У відомстві зазначили, що виділення цих коштів має “допомогти у вирішенні питань юридичного захисту, утримання житла, працевлаштування, фізичної та психологічної реабілітації”, реалізації інших прав і потреб звільнених з полону та сімей тих українських громадян, які ще перебувають в ув’язненні на окупованих територіях України.

Нагадаємо, у липні 2017 року народний депутат Мустафа Джемілєв вніс до парламенту законопроєкт про підтримку політв’язнів. У ньому йдеться про те, що українські громадяни, позбавлені волі за політичними мотивами в Криму або сусідній Росії, повинні отримувати щомісячні грошові виплати й пільги.

За даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 100 людей. 77 із цього списку – кримські татари. 42 політв’язні вже дістали вироки в кримінальних справах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter