Міносвіти планує створити опорні школи

Дата: 02 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти й науки пропонує створити в Україні опорні школи, яким будуть підпорядковані менші школи громади чи району.

Концепцію реформування середньої школи презентував на засіданні Кабінету міністрів заступник міністра освіти й науки Павло Хобзей, передає “Українська правда”.

Створення опорних шкіл або “hub-schools” прем’єр-міністр Арсеній Яценюк назвав “програмним завданням” на 2016 рік.

Він запропонував уряду ухвалити рамкову постанову про створення опорних шкіл, які визначатимуть громади, та якнайшвидше оголосити в областях тендери на закупівлю автобусів, які мають довозити дітей до опорних шкіл.

Павло Хобзей пояснив, що опорні школи мають забезпечити якість освіти і її доступність, а також підвищити ефективність використання ресурсів, призначених на середню освіту.

Він наголосив, що не йдеться про закриття початкових шкіл, бо вони мають бути наближені до місця проживання дитини. Йдеться про те, щоб оптимізувати процес і закрити школи з малою кількістю учнів. За даними Хобзея, зараз діє 612 шкіл, в кожній з яких навчаються близько 20 учнів.

Відповідно до концепції діти, які навчаються у 5-9-х класах, повинні перейти в опорну школу.

Менші школи втратять статус і стануть “філіями”. Директор опорної школи відповідатиме за кадрову політику опорної школи і філій на відповідній території. Ресурсами розпоряджатиметься опорна школа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter