Міноборони: Росія готується поширювати фейки про нібито капітуляцію України

Дата: 01 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Росія готується найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію, щоб за допомогою брехні зламати опір українського народу й української армії.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Олексій Резніков. Фото: Міноборони

Спочатку, за словами міністра, Росія спробує влаштувати перебої зв’язку, а після цього масовано вкидатиме фейкові повідомлення про те, що українське військово-політичне керівництво нібито погодилося на капітуляцію.

“На “підтвердження” цього фейку поширюватимуть начебто підписані “документи”, а також змонтовані фейкові відеоролики. ЦЕ БРЕХНЯ. Не дочекаються! Жодної капітуляції не буде! Тільки перемога! Попередьте всіх, кого зможете”, – закликав Резніков. 

Міністр нагадав, що “багато тих, хто розраховував взяти Київ за дві-три доби, вже в пеклі”.

Раніше Резніков зазначав, що обстріли мирних міст російськими окупантами свідчать про нездатність армії РФ воювати з українцями: 

“На п’яту добу інтервенції російські окупанти виявилися неспроможні приховувати, що в них починається агонія. Варварські обстріли ракетами та РСЗО мирних міст – це свідчення, що вони нездатні більше воювати з озброєними українцями. Тільки з мирними, як останні боягузи”.   

Нагадаємо, що, за даними розслідувачів з Bellingcat, Росія використовує касетні боєприпаси під час обстрілу житлових кварталів в Україні. Вони становлять особливу небезпеку для мирних жителів, адже в разі їхнього використання над ціллю розкидаються невеликі розривні суббоєприпаси, які розсіюються та вибухають на великій площі, що збільшує збитки та втрати.

Росію раніше вже звинувачували у використанні касетних боєприпасів у війні в Сирії, а також на Донбасі. 

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Фотографія обкладинки: EPA-EFE / YURI KOCHETKOV

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter