Міноборони: на окупованих територіях росіяни не відкриватимуть дільниць для “референдуму”, а йтимуть квартирами

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На деяких тимчасово окупованих територіях російські військові не планують відкривати дільниці для проведення так званого “референдуму”, а ходитимуть по будинках місцевих мешканців.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Російські окупанти у Мелітополі. Фото: AFP

Посадовиця не уточнювала, на яких саме територіях окупанти діятимуть таким чином, сказавши лише, що такий формат “референдуму” запровадять “у багатьох населених пунктах”

“Окупанти зрозуміли, що провести по факту їм нічого не вдасться, і приховати те, що так званий референдум буде формальним. Фактично це буде театр. Оголошено, що у багатьох населених пунктах не будуть розгорнуті виборчі дільниці. Замість голосування на них до помешкань громадян будуть приходити представники місцевих окупаційних адміністрацій, разом з російськими військовими, у присутності яких так звані “виборці” будуть вимушені робити нібито вільне волевиявлення”, – сказала вона.

Нещодавно посадовці на Херсонщині та Луганщині розповіли про активну підготовку окупантами в захоплених частинах регіонів “референдумів”. До прикладу, росіяни приносять пенсіонерам по 20 тисяч рублів й вимагають від них персональні дані, а також під виглядом надання харчів або будівельних матеріалів організовують зустрічі із населенням для агітації.

Досі окупанти не називали точної дати проведення “референдумів”.

Нагадаємо, що на Херсонщині окупанти погрожують місцевим за неучасть у “референдумі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter