Міноборони розповіло про масову підготовку фейкових новин з Донбасу

Дата: 31 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що окупаційна влада на Донбасі розпочала підготовку циклу антиукраїнських фейків.

Відповідна заява з’явилася на офіційному сайті відомства.

За інформацією розвідки, 25–29 січня вздовж лінії розмежування на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках знімальні групи російських ЗМІ із залученням особового складу та військової техніки проводили зйомки фейкових відеосюжетів “для фабрикування недостовірних повідомлень про нібито “порушення українською стороною режиму припинення вогню”.

“У такий маніпулятивний спосіб противник намагається нав’язати міжнародній спільноті переконання про наміри України “силовим шляхом вирішити конфлікт на Донбасі” та посилити антиукраїнські настрої серед населення тимчасово окупованої території Донецької і Луганської областей”, – розповіли військові.

Нещодавно працівники СБУ викрили на Сумщині російського журналіста, який адміністрував та наповнював новинами антиукраїнські спільноти в інтернеті. Чоловік з 2015 року працював на території України у складі так званого “антиукраїнського центру”: їздив до Чернівецької та Закарпатської областей, де записував інтерв’ю із представниками румунської та угорської нацменшин, прихильниками неорусинства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter