Міноборони намагається економити, визнаючи загиблих в АТО самогубцями – адвокати

Дата: 19 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Міністерство оборони програло суд вдові загиблого в АТО Артема Рудника Оксані. Жінка довела, що її чоловік не самогубець, як це стверджувало відомство.

27-річного молодшого сержанта Артема Рудника застрелили на блокпосту в зоні АТО. Коли його дружина Окасана Рудник звернулась до Міністерства оборони за грошовою допомогою через смерть годувальника, то отримала відмову, оскільки її чоловік начебто наклав на себе руки.

За словами адвокатів компанії Juscutum, які допомогли Рудник відновити справедливість, у відомства не було жодних підстав називати її чоловіка самогубцем, адже не було ні свідків, ні належної експертизи. На думку захисників, таким чином відомство намагалося зекономити на виплатах. 

“Коли ми готувалися до цієї справи, то знайшли ще кілька подібних прикладів у судовій практиці. Стало зрозуміло, що є тенденція: Міноборони хоче заощадити кошти на сім’ях загиблих військових, заявляючи про те, що вони наклали на себе руки. І ми хочемо зруйнувати цю тенденцію”, – заявив адвокат Володимир Адонін. 

“Економити Міноборони вважає за краще на найслабших: тих, у кого немає кумів і Фейсбуку, хто не може звернутися за допомогою. Взяли ми цю справу абсолютно випадково, завдяки журналістам, які хотіли допомогти родині привернути увагу до ситуації. Я рада, що наші знання та досвід змогли допомогти цій сім’ї. Ми не можемо допомогти тисячам, але ми можемо допомогти одному. Саме тому ми хотіли б викласти в публічний простір текст позову, який приніс перемогу Оксані Рудник”, – сказала адвокат Ксенія Проконова. 

Текст позову можна знайти за посиланням. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter