В Україні не збираються блокувати ютуб-канал Дудя – Мінкульт

Дата: 17 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Попри чутки, що з’явилися в мережі, в Україні не збираються блокувати ютуб-канал відомого російського журналіста та блогера Юрія Дудя.

Таку інформацію оприлюднило видання “Сьогодні” з посиланням на відповідь Міністерства культури та інформаційної політики.

Джерело: blitz.plus

Про те, що українська влада нібито звернулася до адміністрації YouTube з вимогою про блокування цього каналу на території України, повідомляв, зокрема, анонімний телеграм-канал “Легитимный”. Уточнювалося, що рішення нібито ухвалено через ситуацію навколо інтерв’ю Дудя з українським відеоблогером Іваном Рудським (псевдонім EeOneGuy, Івангай), яке вийшло в ютубі не в повному обсязі.

“Алгоритм заборони такий самий, як був з ютуб-каналами трьох телеканалів (ZIk, “112 Україна” і NewsOne). Вони вважають Дудя носієм офіційної російської пропаганди та блогером, який просуває російські наративи до сусідніх країн, в цьому випадку до України, що загрожує нашій інформаційній незалежності. До цього списку потрапив ще з десяток російських топблогерів”, – йдеться в повідомленні анонімного каналу.

У Мінкульті журналістам “Сьогодні” сказали, що жодних подібних вимог до відеохостингу не висували.

Рудський звинуватив Дудя в тому, що з його інтерв’ю видалили фрагменти, де він розповідає про Голодомор, репресії НКВС і війну Росії проти України. Інтерв’ю вийшло 18 травня, але про видалення український відеоблогер заявив лише 2 травня. На його думку, Дудь злякався публікувати повну версію інтерв’ю, побоюючись реакції влади РФ.

Пізніше росіянин оприлюднив видалені фрагменти в телеграмі з поясненням, що не публікував їх нібито через те, що на монтажі “викидається все нецікаве, іноді – те, що могло б бути цікавим, але висловлено настільки недоладно, що це дуже складно і зрозуміти, і просто слухати”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter