Мін’юст підготував законопроект про засуджених на окупованих територіях

Дата: 28 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції України підготувало проект закону, який врегулює правовий статус засуджених осіб, які відбували покарання на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

Як зазначено на сайті Державної пенітенціарної служби, проект Закону України “Про визначення правового статусу засуджених осіб, які відбували покарання на тимчасово окупованій території або території населених пунктів, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, а також на території, що розташована на лінії зіткнення” виноситься на громадське обговорення.

Представникам громадськості пропонується надсилати зауваження та пропозиції до цього проекту в електронному вигляді до 5 серпня 2016 року  на електронну адресу public@kvs.gov.ua.

Згідно з пояснювальною запискою, метою закону є забезпечення дотримання норм кримінального процесуального законодавства, в частині обов’язкового виконання на всій території України рішень суду, які вступили в силу, забезпечення настання правових наслідків судимості відповідно до Кримінального кодексу України та надання допомоги засудженим, які відбували покарання на тимчасово окупованій території, а також на території по лінії зіткнення, у поновленні їх конституційних прав, свобод і законних інтересів.

Основними законодавчими актами у цій сфері правового регулювання є Конституція України, Кримінальний, Кримінальний процесуальний та Кримінально виконавчий кодекси України.

Реалізація закону не потребує додаткових витрат з Державного бюджету.

Проект закону потребує громадського обговорення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter