Мін’юст підготував проект продажу Лук’янівського СІЗО

Дата: 11 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції підготувало проект продажу Лук’янівського СІЗО та побудови замість нього ізолятору в районі Кільцевої дороги.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у facebook із посиланням на першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову. 

“Той, хто виграє конкурс на право отримати земельну ділянку в центральній частині Києва, спочатку повинен буде побудувати, за затвердженим Мін’юстом проектом, слідчий ізолятор європейського класу, здати його в експлуатацію, а потім інвестор отримає право побудувати таке собі Kiev City на Лук’янівці”, – розповів Геращенко.

Він порівняв Лук’янівське СІЗО із “казематами початку-кінця 19 століття” і наголосив, що люди повинні очікувати на суд у нормальних умовах. 

“Такі ж новації повинні будуть поступово реалізовані в інших обласних центрах, де СІЗО не відповідають умовам утримання підслідних європейським нормам”, – додав він.

Нагадаємо, вчора Центр інформації про права людини повідомляв, що в Україні стало в 2,5 рази менше ізоляторів тимчасового тримання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter