Міністр юстиції розвінчав інтернет-міфи про швидке одруження

Дата: 20 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Спрощена процедура одруження не передбачає можливості для шлюбного шахрайства і виключає махінації з багатоженством.

Про це міністр юстиції України Павло Петренко заявив в інтерв’ю “5 каналу” у вівторок увечері, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Я читав певні міфи певних експертів в Інтернеті, які розповідали, що це (спрощена процедура реєстрації шлюбу – ІФ) може створити можливість багатоженства, – це суцільна маячня. Я всім офіційно заявляю: можливостей подвійного шлюбу немає, оскільки ведеться єдиний реєстр актів цивільного стану, і коли туди вноситься інформація про громадянина А та громадянку Б, умовно кажучи, їх ідентифікують за цим реєстром… Не може громадянин Іваненко мати і другу дружину – система його не зареєструє”, – розповів міністр.

У цьому контексті він запевнив: “Ніякого шлюбного шахрайства в цій частині бути не може”.

Що стосується простоти та доступності процедури, то, за словами Петренка, право вільної людини у вільній країні обирати людину, з якою вона хоче одружитися, і не треба проходити для цього безліч бюрократичних процедур і чекати місяць на реєстрацію шлюбу.

Міністр додав, що з наступного року, після внесення змін до законодавства в частині передачі місцевим органам влади функції реєстрації шлюбу такий формат діятиме в усій країні.

Нагадаємо, 13 липня Кабінет міністрів України схвалив впровадження пілотного проекту по реєстрації шлюбу протягом однієї доби в 6 населених пунктах України: Маріуполі, Сєверодонецьку, Херсоні, Києві, Одесі і Львові.

Пілотний проект буде проводитись в Херсоні для українських громадян з Криму, які б могли протягом доби виїхати, отримати українське свідоцтво про шлюб і повернутися.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter