Влада представила єдину державну політику стосовно окупації Криму

Дата: 02 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції) та Представництво президента України в Автономній Республіці Крим представили документ, що окреслює єдиний підхід державної політики щодо тимчасово окупованого Криму. 

Як повідомляє кореспондент видання ZMINA, над документом працювали спільно Представництво президента в АРК, Мінреінтеграції та Комітет Верховної Ради з прав людини. 

Документ “Актуальні орієнтири державної політики у зв’язку з тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь” створили, оскільки в нормативних документах, підходах, термінологіях та суспільстві існували розбіжності та суперечності. Він формує загальну позицію в найрезонансніших питаннях, зокрема щодо громадянства, захисту утримуваних осіб, статусу та захисту корінного народу – кримських татар, визначення незаконних органів окупаційної “влади”, ставлення стосовно водопостачання та санкційної політики.   

“Ми докладатимемо зусиль для того, щоб цей документ використовувався в щоденній роботі органів влади та формував “one voice” для посилення позицій України в питаннях деокупації”, – сказав у вступному виступі постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич і додав, що документ доповнюватиметься.

Антон Кориневич

Віцепрем’єр-міністр України Олексій Резніков наголосив, що Крим та Донбас – однакові пріоритети для влади в політиці деокупації та реінтеграції. Він зазначив, що деокупація Кримського півострова буде неминучою, і це, за його словами, усвідомлює чинне керівництво Росії, яке вирішило закріпити у своїй конституції неможливість повернення Криму.

“Яку б політику не провадила Росія, з нашої точки зору, має бути злагоджена координація, єдина державна політика з деокупації та реінтеграції півострова… Цей документ пропонує суспільству, органам влади, громадським організаціям та нашим партнерам єдине розуміння, вокабуляр для обґрунтування та забезпечення інклюзивного діалогу задля деокупації”, – сказав Олексій Резніков.

Олексій Резніков та Антон Кориневич

Водночас віцепрем’єр зауважив, що формування єдиної державної політики вже впливає на штатний розпис за функціями, зокрема, Мінреінтеграції. За його словами, заступники міністрів працюють у напрямах забезпечення освіти, створення Центру документування прав людини, єдиних стандартів на КПВВ з Кримом та не контрольованими урядом територіями. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter