Міністр оборони України звинуватив ООН у потуранні воєнним злочинам Росії

Дата: 22 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міністр оборони Олексій Резніков звинуватив ООН у потуранні воєнним злочинам РФ та заявив, що за умови надання необхідного озброєння і введення реальних санкцій російських загарбників можна вигнати з України за кілька місяців.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку.

Олексій Резніков. Джерело: УНІАН

Резніков заявив, що у війні Росії проти України “загинули післявоєнні світовий лад та безпека” — РФ скоїла все те, для попередження чого створювалися міжнародні безпекові інституції.

“Як може Рада Безпеки ООН, де Москва має місце постійного члена, виконувати свою місію з підтримання миру? Про яку безпеку і співробітництво в Європі може йти мова, коли одна з держав–членів ОБСЄ напала на іншу і вбила тисячі мирних громадян?” — написав він.

На переконання міністра, ці організації не спрацювали. Як Лігу Націй їх має замінити нова та ефективніша система міжнародних інституцій, здатних слугувати інтересам усіх країн, а не лише великих держав, вважає Резніков.

За його словами, архітектура цієї нової системи має спиратися на досвід України.

Він нагадав, що 1994 року наша країна відмовилася від третього у світі ядерного арсеналу, розраховуючи, що підписи світових лідерів на документі “чогось важать”.

Проте 2008 року Німеччина та Франція заблокували вступ України до НАТО, фактично заохотивши агресора. У серпні того ж року Росія вторглася до Грузії, 2014-го атакувала Україну, і обидва рази світ вирішив не втручатися.

“Зараз російські бомби стирають з лиця землі наші міста, і світ нездатний це зупинити”, — обурився Резніков.

24 лютого російський президент Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ до України з метою “демілітаризації та денацифікації”.

Росіяни атакують житлові квартали, дитячі садки та лікарні, застосовуючи артилерію та завдаючи авіаударів.

Точна кількість загиблих мирних жителів в Україні невідома. За даними Офісу генпрокурора, станом на 22 квітня загинуло 208 дітей, щонайменше 386 було поранено.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter