Міністерство в справах ветеранів та тимчасово окупованих територій планують розділити

Дата: 23 Січня 2020
A+ A- Підписатися
Міністерство в справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб планують розділити на дві окремі установи.
 
Про це в інтерв’ю Інтерфаксу-Україна повідомила очільниця відомства Оксана Коляда
 
Оксана Коляда

Міністерство в справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб створили наприкінці серпня минулого року. До цього над питаннями тимчасово окупованих територій та ветеранів працювали окремі відомства. За словами Коляди, величезний обсяг роботи, з яким зіткнулося міністерство, потребує роботи двох окремих установ. 

“Нам вдалося донести інформацію про величезний обсяг завдань, які лежать у площині всього уряду, і дати зрозуміти вищому керівництву держави, що це вимагає окремого блоку роботи окремого міністерства, можливо навіть яке очолюватиме профільний віцепрем’єр-міністр. Але і тут у нас є розуміння того, що слід не починати знову Міністерство окупованих територій, необхідно змінювати парадигму і говорити про ефективну роботу Міністерства реінтеграції. Наша команда узагальнює свої пропозиції, і ми їх представимо найближчим часом”, – розповіла вона. 
 
Наразі у відомстві проводять консультації щодо поділу. За словами Коляди, вже є кілька варіантів, серед яких, зокрема, скасування того рішення, яке об’єднало два міністерства. Водночас міністерка наголосила, що нова установа не буде Міністерством окупованих територій у тому форматі, яким воно було до об’єднання.
 
“Потрібен принципово новий підхід і стратегічне бачення. Потрібно грати на випередження і мислити довгостроковими конструкціями. Усвідомлення цього і стало одним з результатів роботи нашої команди в цьому напрямі”, – сказала вона. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter