Міністерство охорони здоров’я оприлюднило перелік сервісів та гарячих ліній для підтримки підлітків в умовах війни

Дата: 30 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) опублікувало перелік сервісів та гарячих ліній для українських підлітків в умовах війни — тут вони можуть отримати безплатну психологічну допомогу.

Про це пише “Суспільне” з посиланням на пресслужбу відомства.

Джерело: pixabay.com

“Підлітки — одні з найвразливіших людей зараз. Окрім незрозумілості світу навколо, війни та стресу, вони проживають важливі зміни всередині й шукають свій шлях. При цьому тінейджери можуть не звертатись за допомогою до своїх близьких, вважаючи себе достатньо дорослими, але їм також дуже потрібна підтримка”, — йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголосили: якщо батьки з певних причин, наприклад, відсутність довірливих стосунків із дитиною-підлітком, некомпетентність у питаннях психології, стресовий стан тощо, не мають змоги надати їм підтримку, варто скористатися допомогою фахівців. Головне, щоб підліток не залишався сам на сам зі своїми переживаннями.

Канали психологічної підтримки:

  • Лінія Національної психологічної асоціації 0 800 100 102 (працює щодня з 10:00 до 20:00);
  • Національна гаряча лінія для дітей та молоді від Ла Страда 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного);
  • Лінія від благодійного фонду “Голоси дітей” 0 800 210 106 (працює з 09:00 до 20:00). Також є можливість записатися на очні консультації. Деталі за посиланням;
  • Міжнародна гуманітарна організація “Людина в біді”: 0 800 210 160 (анонімно та цілодобово).

Сервіси:

  • ПОРУЧ – тут є можливість записатися до онлайн-групи підтримки для підлітків. Консультації проводять двічі на тиждень на платформі Zoom;
  • “Не дрібниці” – це телеграм-бот, який допоможе підліткам розібратися у власному емоційному стані, підтримати своє ментальне здоров’я й отримати фахові консультації від психологів;
  • Teenergizer – це молодіжний рух, який пропонує безоплатну та конфіденційну психологічну підтримку для підлітків. На сайті можна записатися на безоплатну консультацію.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що секретаріат уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, запустив додаткову гарячу лінію юридичної допомоги, на яку можуть звернутися родичі зниклих безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter