Мінцифри заперечує, що зливає дані українців через “Дію”

Дата: 12 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Поява телеграм-каналів з персональними даними українців не пов’язана з урядовим застосунком “Дія”. 

Про це заявили в Міністерстві цифрової трансформації. 

Незадовго до заяви міністерства в мережі почала ширитись інформація про появу каналів у Telegram, які продають персональні дані українців, зокрема базу даних із 26 млн водійських посвідчень. Одним з каналів, які продавали дані, був чат-бот UA Baza. У Мінцифрі стверджують, що звинувачення про так званий “злив”, які лунають на адресу відомства, не мають під собою жодних підстав. 

“Дія” не має власної бази даних і не накопичує таку інформацію. Мобільний застосунок лише відображає інформацію з реєстрів”, – стверджують посадовці. 

Фейк ньюз.Вчора телеграм-бот UA Baza злив базу даних з 26 млн водійських посвідчень. Чутки, що до цього причетна Дія —…

Опубліковано Дія Понеділок, 11 травня 2020 р.

Також вони розповіли, що аналіз телеграм-каналу свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в даркнеті. Йдеться про базу Приватбанку, а також інших приватних баз даних, наприклад паролі від сторінок у російській соцмережі “Вконтакте” та Linkedin.

У Мінцифри запевнили, що наразі СБУ проводить слідчі дії стосовно зловмисників, що поширюють персональні дані українців в інтернеті.

Нагадаємо, що нещодавно Приватбанк звернувся до поліції через інформацію про чат-ботів у Telegram, які продають персональні дані, ймовірно викрадені з бази банку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter