Мінцифри співпрацює з Google задля припинення блокування українських ютуб-каналів

Дата: 19 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство цифрової трансформації співпрацює з Google, щоб припинити блокування каналів українських ютуберів, яке активізувалося останніми тижнями.

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров на своїй сторінці у фейсбуку.

Скриншот зі сторінки Рагу.лі у фейсбуку

Він уточнив, що до відомства звернулась українська ютуб-спільнота за допомогою у визначенні алгоритмів для запобігання видаленню відео та блокуванню каналів з оригінальним контентом, яке інтенсивно відбувається в останні декілька тижнів.

“Наша команда зв’язалася з представниками Google, і зараз опрацьовуються всі проблемні кейси, щоб у майбутньому більше не мати таких ситуацій. Ми розуміємо всю необхідність створення і просування саме українського контенту в Україні. Це не тільки важливо для популяризації української культури, а і є ефективним інструментом у війні, зокрема інформаційній”, – написав міністр.

Джерело: скриншот зі сторінки Михайла Федорова

Нагадаємо, що 11 листопада без попередження заблокували україномовний канал Ragulivna блогерки Тетяни Микитенко нібито за мову ворожнечі. Про це вона розповіла у фейсбуку. Канал, за офіційним формулюванням, покликаний “висвітлювати несмак українського бомонду і з ним боротися”. Блогерка подала на апеляцію.

Також за повідомленням у фейсбуку активіста та блогера Сергія Стерненка, водночас з блокуванням була помічена ще одна схема — велика кількість схвальних коментарів від ботів, що дозволяють скаржитися нібито на “накрутку” каналу.

“Мій канал атакують вже пару тижнів. Подібні атаки йдуть і на Дениса Казанського, Яніну Соколову та багатьох інших”, – написав він. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter