Міграційна служба Азербайджану підтвердила депортацію блогера Ісаєва

Дата: 16 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Державна міграційна служба Азербайджану офіційно підтвердила, що Україна депортувала зі своєї території опозиційного азербайджанського блогера та кореспондента Azer Freedom TV Ельвіна Ісаєва.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства. 

Ельвін Ісаєв

Причиною депортації стало нібито порушення з боку Ісаєва українського міграційного законодавства. На батьківщині блогера затримав суд, однак на сайті міграційної служби не уточнюється, за якою саме статтею переслідують чоловіка. 

Повідомлення про депортацію Ісаєва з’явилося на сайті міграційної служби Азербайджану 14 грудня, тобто через два дні після зникнення журналіста в Києві. 

Як відомо, 39-річний Ельвін Ісаєв приїхав до Києва наприкінці вересня 2019 року з Російської Федерації, де проживав тривалий час. Батьки Ельвіна разом з ним переїхали до Росії в 90-х роках. У 2001 році Ісаєв отримав російське громадянство. Він одружився з росіянкою і жив у Санкт-Петербурзі, у родини було двоє дітей.

У серпні 2019 року російська поліція раптово затримала Ісаєва. Після судових розглядів його російський паспорт визнали “незаконно виданим” і вилучили.  Самого ж блогера відправили в центр тимчасового утримання іноземців для подальшої екстрадиції до Азербайджану. 11 вересня Ісаєв був звільнений завдяки екстреному втручанню Європейського суду з прав людини, який застосував правило 39 і заборонив його видавання Азербайджану. Після цього блогер виїхав до України.

Востаннє його бачили 12 грудня біля будинку у Святошинському районі Києва, де він жив у знайомих. Зникнення Ісаєва збіглося з візитом до України віцепрем’єра Азербайджану Алі Ахмедова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter