“Ми по дурості звільнили терористів”: Трамп не став закривати тюрму в Гуантанамо

Дата: 31 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Президент США Дональд Трамп підписав указ, яким скасовує рішення свого попередника Барака Обами про закриття тюрми в Гуантанамо.

Про це він заявив учора, 30 січня, під час свого першого звернення до американського Конгресу, повідомляє Інтерфакс.

Дональд Трамп під час звернення до Конгресу. Фото: Win McNamee, AP

“У минулому ми по дурості звільнили сотні небезпечних терористів тільки для того, щоб зустрітися з ними знову на полі бою”, – зазначив Трамп, говорячи про передумови свого рішення щодо Гуантанамо.

Він також звернувся до Конгресу з проханням забезпечити за країною всі необхідні повноваження із затримання терористів в рамках боротьби з ІДІЛ і “Аль-Каїдою”.

“Де б ми їх не знаходили”, – підкреслив президент.

Нагадаємо, 2009 року тодішній президент США Барак Обама підписав указ про закриття тюремних установ у Гуантанамо. Проте в Конгресі його рішення заблокували. Натомість Дональд Трамп з моменту обрання президентом неодноразово висловлювався на підтримку продовження роботи в’язниці.

США з 1903 року безстроково орендує військово-морську базу в затоці Гуантанамо, що на Кубі. 2002 року на її території відкрили в’язницю – табір для осіб, яких влада країни звинувачує, зокрема, в тероризмі та веденні війни на боці супротивника. Влада Куби після відкриття тюрми безуспішно намагалася розірвати договір оренди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter