Мешканку Добропілля, яка повідомляла росіянці про позиції ЗСУ, засудили до семи років за ґратами

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

До семи років позбавлення волі засудили мешканку Добропілля Донецької області, яка передавала жительці Воронежа в РФ інформацію про переміщення Збройних сил України.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Як зазначається, у суді прокурор довів, що впродовж квітня-травня 2022 року жінка з особистого мобільного телефона через месенджер надсилала мешканці Воронежа в РФ голосові повідомлення, у яких містилась інформація про розташування підрозділів ЗСУ в місті Добропіллі.

Крім того, засуджена під час зустрічей зі своєю подругою, яку вже засуджено до восьми років позбавлення волі за сприяння діяльності терористичної організації, розповідала про рух техніки та розміщення особового складу військовослужбовців“, – пояснили в прокуратурі.

Суд визнав жінку винною в поширенні інформації про розташування Збройних сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК) та засудив до семи років ув’язнення в кримінально-виконавчій установі закритого типу.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії про підозру повідомили більш ніж 200 особам, які незаконно поширювали інформацію про Сили оборони України.

Обвинувальні акти щодо 190 з цих фігурантів уже скерували до суду. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter