Мешканець Ірпеня заявив про побиття Муніципальною вартою через його невдоволення “смітником для ялинок” у парку

Дата: 11 Січня 2020
A+ A- Підписатися

8 січня в Ірпені під Києвом представники комунальної Муніципальної варти побили та поламали руку місцевому мешканцю, який виступив проти облаштування на території парку тимчасового смітника для ялинок.

Про це повідомив депутат Ірпінської міської ради Лаврентій Кухалейшвілі, який виклав відео з потерпілим на своїй сторінці у фейсбуку.

Такого звірства я ще не бачив! Тільки подивіться, як покидьки з Муніципальної варти побили людину! За що? За те, що людина не хотіли, щоб біля його будинку комунальники влаштували смітник! Прямо в парку Покровському! І ці звірі накинулися зграєю з 6 чоловік на одну людину! Били по звірячому! Забигаючи на перед можу сказати, що Олександру поламали руку! Та і по ньому видно, що ці тварини пінали людину, яка вже лежала на землі ногами! Людину, що лежала на землі!!! Ногами! Більш того, ці потвори ще й застосовували до лежачої людини спецзасоби такі як балончик зі слізоточивим газом! Покидьки! І це люди? Це нелюди, яки відчувають свою безкарність!І довго ми будемо терпіти цих потвор! Потвор, що мали захищати місцян! А натомість вони ізбівають людей, які не хочуть миритися з безпределом влади! І ці негідники харчуються з наших з вами кішень! Хто не знає на цих потвор з бюджету виділяють 15 000 000грн в рік! Щоб ви розуміли безкоштовне харчування всіх дітей в школах коштує 16 000 000грн! Але на дітей грошей немає!А на цих тварин гроші є!Питання до кожного! Нам потрібні таки "захисники"? Особисто я тепер буду називати цих потвор "петушиною зграєю"!І я вимагаю, аби цих потвор розігнали! Нам не потрібна така "варта"!За поширення окрема подяка! Нехай всі бачать що таке мудварта!!!Ніхто цих негідникам не побачить такого звірства! Я особисто буду вимагати порушення кримінальної справи та встановлення всіх винних осіб! Всі вони мають понести заслужене покарання!Заява про злочин подана до відділку Ірпінської поліції! Чекаємо на порушення кримінальної справи за цим фактом! P.S. Олександр не проста людина! Він активний представник нашої Громади! Разом з ним ми захищали зелені зони починаючи від Покровского закінчуючи сквером Героїв Небесної Сотні! І повірте ми не пробачимо цим покидьками того, що вони зробили з Сашком!

Опубліковано Lavrentiy Kukhaleishvili Середа, 8 січня 2020 р.

 

На відео місцевий мешканець Олександр Тіщенко розповідає, як “сусіди поскаржилися на облаштування смітника зі старих ялинок” на території парку “Покровський”. Після цього Тіщенко пішов до охоронця з проханням прибрати смітник, але той відмовився.

“Тоді я взяв з дому інструмент, щоб самому розібрати (огорожу. – Ред.). Вибіг охоронець, бризнув мені в обличчя газовим балончиком. Потім почали на мене нападати, шість на одного”, – описує ситуацію Тіщенко, вказуючи на представників Муніципальної варти, яка утримується Ірпінською міськрадою.

Після цього представники Муніципальної варти відвезли Тіщенка в місцевий райвідділок поліції, куди той, зі свого боку, викликав швидку. Лікарі шпиталізували чоловіка, діагностувавши перелом руки і зафіксувавши численні садна.

 

“За що? За те, що людина не хотіла, щоб біля її будинку комунальники влаштували смітник! Прямо в парку “Покровський”! І ці звірі накинулися зграєю із шести чоловік на одну людину! Били по-звірячому! По ньому видно, що ці тварини били ногами людину, яка вже лежала на землі”, – емоційно відреагував громадський активіст та місцевий депутат Кухалейшвілі.

Також 10 січня депутат виклав фото медекспертизи, де вказується, що Тіщенко під час інциденту був у тверезому стані.

Водночас на фейсбук-сторінці КП “Муніципальна варта” Ірпінської міської ради викладено іншу версію подій, де Тіщенка названо “незадоволеним неадекватом”. Мовляв, чоловік мав ознаки “психічного розладу” та “здійснив напад з монтировкою на інспектора Муніципальної варти”. 

“Комунальними установами Ірпеня з метою подрібнення і уникнення звалищ новорічних дерев були організовані пункти їх збору, які працюватимуть до 1 лютого. Проте дана екологічна ініціатива не сподобалася деяким місцевим жителям. На чергуванні в парку “Покровський” знаходиться один інспектор Муніципальної варти Ірпінської міської ради, який став свідком того, як з будинку приватного сектору вийшов чоловік з монтувальним ломом та почав ламати його”, – йдеться в повідомленні.

Там вказується, що чоловік нецензурно лаявся, висловлюючи невдоволення “розміщенням пункту прийому дерев, біотуалетами, новобудовами, самим парком з мамами із дітьми, які дратують його своїм плачем, та іншими речами”.

“Черговий інспектор Муніципальної варти зробив зауваження чоловіку, на що той у відповідь здійснив напад на інспектора монтувальним ломом, нанісши останньому травми. Оцінюючи ситуацію і розуміючи реальну загрозу своєму здоров’ю та навіть життю (нападник завдавав ударів ломом не тільки по корпусу, а і по голові), інспектор встиг натиснути тривожну кнопку, на що відреагувала група швидкого реагування Муніципальної варти, а також паралельно була викликана поліція та швидка допомога. До приїзду екіпажу МВ та поліції невідомий втік на своє подвір’я та закрив двері на свою територію”, – додано в повідомленні.

За версією Муніципальної варти, згодом чоловік завдав удару одному з їхніх інспекторів, “на що група реагування була вимушена використати спецзасоби і повторно викликати наряд поліції, який доправив нападника в Ірпінський відділ поліції”.

У своєму повідомленні КП “МП” також закликало ірпінчан викликати поліцію та повідомляти Муніципальну варту, якщо вони “стали свідками неадекватної поведінки людей через можливі психічні розлади”.

Проте в коментарях до цього допису люди обурилися саме діями Муніципальної варти, вказавши, що вона “незаконно наділена невластивими комунальним підприємствам повноваженнями правоохоронного органу і більше схожа на організоване бандформування”.

“Ніхто не має права називати людину хворою, неадекватною, бити і ламати руку. Зауважу, що навіть на землі державній чи комунальній ніхто не має права влаштовувати впритул до приватного двору будь-що, а тим паче пункти збору будь-якої сировини”, – відреагували в коментарях.

Також дописувачі вказують, що Муніципальна варта перевищила свої повноваження, а якщо людина дійсно має психічні розлади, то треба їй надати відповідну медичну психологічну допомогу, а не бити.

Крім того, місцеві мешканці засумнівалися у версії, викладеній МВ, оскільки ті не надали фото або відео, які б підтверджували побиття їхніх співробітників.

Водночас викладені на сторінці МВ скриншоти вказують, що відеофіксація інциденту відбувалась. На скриншотах зображені розкинуті дерев’яні піддони, які мали слугувати огорожею для викинутих ялинок, та фото з Тіщенко, який чи то відштовхує, чи то штовхає якогось чоловіка.

 

Одразу після інциденту до представників Муніципальної варти, які привезли Тіщенка в райвідділок, підійшов депутат Кухалейшвілі з проханням пояснити побиття активіста, але ті відмовилися взагалі щось говорити. А вже наступного дня була оприлюднена вищеописана версія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter