Мешканців Київської області попереджають про небезпеку розтяжок у будинках і мін на дорогах

Дата: 16 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські війська, відступаючи з Київської області, залишили вибухівку в машинах, розтяжки в будинках, нерозірвані снаряди та міни на дорогах – через усе це гинуть і травмуються місцеві жителі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Джерело: МВС України

За словами начальника Поліції Київської області Андрія Нєбитова, правоохоронці вже зафіксували низку трагічних фактів, коли нехтування застереженнями правоохоронців вартувала громадянам не лише здоров’я, а й життя.

Зокрема, на Гавронщині місцеві жителі зайшли до не обстеженого вибухотехніками будинку, де у підвалі російські агресори залишили розтяжку. У результаті цього троє осіб отримали травми. 

У Бучанському районі машина бригади електриків у селі Наливайківка наїхала на міну, внаслідок вибуху водій та електромонтер отримали травми різного ступеню тяжкості. Обидва потерпілі нині госпіталізовані.   

На початку квітня 46-річний киянин віз матері медикаменти до Вишгородського району і підірвався на вибуховій пастці на лісовій дорозі поряд з селом Феневичі. Від отриманих травм чоловік загинув на місці. 

Джерело: МВС України

Нєбитов закликав усіх жителів Київської області бути обережними, не “мандрувати” в недосліджених спеціалістами зонах, не користуватись лісовими дорогами та стежками у районах, які були в окупації, а також стежити за дітьми.

Правоохоронці наголошують, що про всі небезпечні знахідки варто негайно повідомляти рятувальникам або поліції.  

Раніше ZMINA повідомляла, що у покинутому селищі Поліське на Київщині знайшли заміноване тіло Вадима Постолюка. Російські окупанти, ймовірно, викрали його, коли той ішов до евакуаційного пункту збору, катували, а потім стратили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter