Мешканці Херсона Світлані Грабко з окупаційного “союзу матерів Херсона” заочно оголосили підозру за колабораціонізм

Дата: 24 Травня 2024
A+ A- Підписатися

44-річній Світлані Грабко, одній з головних учасниць окупаційної організації “Союз матерей Херсона”, Національна поліція України 22 травня заочно оголосила про підозру в колабораційній діяльності. 

Про це йдеться в оприлюдненій підозрі, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Світлана Грабко

Слідчі встановили, що 44-річна Грабко Світлана Сергіївна (Hrabko Svitlana Serhiivna, Grabko Svetlana Sergeevna) з Херсона стала однією з активних учасниць незаконно створеної російськими окупантами псевдогромадської організації “Союз матерей Херсона”. 

“Світлана Грабко здійснювала інформаційну діяльність у співпраці з ворогом і з окупаційною адміністрацією, яка була спрямована на підтримку загарбників”,– мовиться у тексті підозри.

З липня по вересень 2022 року Грабко в Херсоні роздавала агітаційні газети й буклети з проросійським змістом, заохочувала людей отримувати російські паспорти й користуватися послугами незаконних окупаційних адміністрацій. 

За скоєний злочин Світлані Грабко заочно повідомили підозру в колабораційній діяльності за ч. 6 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Напередодні повідомлялося, що Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя заочно повідомила про підозру десятьом “суддям” незаконних “судів” в тимчасово окупованому Криму в колабораційній діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter