Мешканці Грози після трагедії розповідали про підозрюваних у наведенні ракети, але винуватили їх у катуваннях

Дата: 11 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Мешканці села Гроза на Харківщині, де 5 жовтня внаслідок російського обстрілу загинули понад пів сотні цивільних, розповідали журналістам про братів, яких слідчі називають навідниками та звинувачують у держзраді. Селяни говорять, що вся родина під час окупації населеного пункту була причетна до проведення рейдів та катувань. 

Про це розповідає видання NV. 

Мешканці Грози біля тіл загиблих односельців. Фото: Anatolii Stepanov / AFP

Журналіст медіа Сергій Окунєв у перший день після трагедії чув прізвище Мамонів, а одна з опитаних ним жінок у 20-хвилинній бесіді щонайменше 11 разів назвала всю родину “фашистами”. 

Жінка пережила окупацію в Грозі й пригадувала про два обшуки у своєму будинку та викрадення й катування рідних, до яких, за її словами, були причетні Мамони. Потерпіла називала імена батька сім’ї та ще одного сина.

Слідчі-есбівці поки висунули підозри лише двом братам – 30-річному Володимиру Мамону та його молодшому брату 23-річному Дмитру Мамону.

Дмитро та Володимир Мамони. Фото: СБУ

Нагадаємо, що росіяни вдарили ракетою “Іскандер” по приміщенню магазину-кафе, коли в той момент там проходив поминальний обід за військовим Андрієм Козирем. Він разом із сином Денисом, який загинув унаслідок трагедії, на початку повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ. 

Попри те що журналісти одразу після трагедії ідентифікували особи більшості загиблих, про що вийшло чимало матеріалів з переліками імен та фото, Росія бреше в ООН, що била по “скупченню нацистів”, у такий спосіб підтверджуючи причетність до злочину. 

За останніми даними, внаслідок трагедії загинули 55 людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter