Мешканцям Донбасу спростять отримання документів

Дата: 05 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Зміни до законодавства дозволять жителям окупованих територій протягом доби легалізувати народження дитини, шлюб, акт смерті.

Як повідомляє “ЛігаБізнесІнформ“, про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на круглому столі “Права громадян України в окупованому Криму”.

Петренко зазначив, що Мін’юст спільно з правозахисниками розробив механізм, який дозволить спростити отримання документів українцям, що проживають на окупованих територіях. Відповідні зміни пропонується внести до Цивільно-процесуального та Цивільного кодексу.

Суть в тому, щоб кожен українець, який в силу життєвих обставин проживає на тимчасово окупованих територіях, міг швидко отримати такий самий сервіс, як ті, хто живе на підконтрольній України території.

Щоб протягом 24 годин він міг легалізувати народження дитини, шлюб, акт смерті і отримати документи, легальні документи, які надаються українською владою в регіонах, які знаходяться найближче до Криму, і в будь-якому місті України, якщо буде таке бажання у тих людей, які живуть на окупованих територіях“, – сказав міністр.

Петренко збирається звертатися з цим питанням до Верховної Ради, щоб вже на початку вересня цей закон був одним із пріоритетних, “тому що він стосується кількох мільйонів людей, які зараз перебувають у складному становищі і живуть на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу“.

Нагадаємо, правозахисники закликали змінити новий порядок в’їзду до Криму, який запроваджений постановою від 4 червня цього року. На їхню думку, нові правила порушують право на свободу пересування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter