Мерові Дрогобича оголосили підозру через побиття активіста

Дата: 19 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Міському голові Дрогобича Тарасові Кучмі 18 листопада оголосили підозру через заподіяння легких тілесних ушкоджень активісту в приміщенні міської ради. Сам підозрюваний каже, що не шкодує про свій вчинок.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на пресслужбу Львівської обласної прокуратури та коментар підозрюваного.

Тарас Кучма

Чиновникові кваліфікують заподіяння умисних легких тілесних ушкоджень, що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Підозру оголосили через рік та п’ять місяців після інциденту, який стався ще в червні. Суперечка активістів та міського голови відбулася в сесійній залі Дрогобицької міськради. Один з місцевих мешканців 55-річний Орест Загродський назвав Кучму злодієм, за що той ударив його кулаком в обличчя.

“Це я не буду терпіти. Ще раз мене хтось назве злодієм, брехуном, зразу буду наказувати тут же, на місці”, – заявив Кучма в момент, коли його почали відтягувати присутні.

За декілька хвилин після цього знову відбулася суперечка і міський голова повторно вдарив Загродського в обличчя, а потім вигукнув: “Я тебе вб’ю”. 

Також у суперечці з невідомою активісткою Кучма зауважив, що шкодує, що вона жінка. Очевидно, маючи на увазі, що не може її вдарити.

У коментарі Zaxid.net підозрюваний зауважив, що не шкодує про свій вчинок і йому “на то все наплювати”.

“Я вважаю, що моя гідність вища будь-яких посад, і мені на то все наплювати. Ця людина (потерпілий. – Ред.) мені потім сказала, що все одно мене посадить. Я кажу: садіть. Я буду гоноровий і щасливий сісти за таку мерзоту, яку треба просто знищувати. Мені пропонували дати гроші, щоб “відмазатися”. Але я не погодився. Буду бачити, чи суд здатен захистити людей”, – сказав Кучма.

Раніше Кучма подавав позов до суду на Загродського про захист честі, гідності та ділової репутації. Він вимагав спростувати інформацію, озвучену активістом, про вимагання з боку міського голови 300 доларів за приймання вантажівок із львівським сміттям. Проте Дрогобицький міськрайонний суд у позові відмовив.

Тараса Кучму обрали дрогобицьким міським головою у 2015 році від партії екснардепа Дмитра Добродомова “Громадський рух “Народний контроль”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter