Мережа ОПОРА заявляє про дискредитаційну кампанію проти них після виборів у Харкові

Дата: 05 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Мережа ОПОРА заявляє про дискредитаційну кампанію проти них у низці медіа та соцмережах, яка почалася після виборів міського голови Харкова і триває досі.

Про це виданню ZMINA повідомила представниця мережі Яна Золотарьова.

За її словами, спостерігачам безпідставно закидають відсутність на виборчих дільницях і співпрацю з одним із кандидатів.

“Наші спостерігачі отримали копії протоколу про підсумки голосування з підписами членів виборчих комісій. Ми їх зібрали, звірили з даними, які потім у свої протоколи внесли районні територіальні виборчі комісії, і виявили, що там є розбіжності. Тобто цифри, які були за одного кандидата, були більшими, ніж у первинних протоколах. Ми про це почали говорити, публікувати цю інформацію у нас на сайті, виступати на брифінгах, і після висвітлення нами цієї ситуації у низці харківських ЗМІ почали виходити публікації, що ОПОРА маніпулює”, – розповідає Золотарьова.

Активісти ОПОРИ виявили, що у значної частини видань і пабліків у соцмережах – одні й ті ж рекламодавці, що може свідчити, зокрема, про скоординованість кампанії проти спостерігачів за виборами, а також, що частина постів із дезінформацією була оплачена на фейсбуку як політична реклама. 

31 жовтня у Харкові обирали міського голову. Пост був вакантним з того часу, як помер попередній мер Харкова Геннадій Кернес. На виборах переміг Ігор Терехов. Інший відомий харківський політичний діяч Михайло Добкін висловив намір оскаржувати результати виборів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter