“Мені тут навіть нема з ким гратися”: з Бахмута вдалось евакуювати вагітну жінку, її шестирічну доньку та матір

Дата: 06 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

З Бахмута на Донеччині вдалось евакуювати вагітну жінку, її шестирічну дочку та матір. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Займався евакуацією спеціальний поліцейський екіпаж “Білі ангели”. 

Галина перебуває на восьмому місяці вагітності, однак зі своєю шестирічною донькою Ариною мешкала в різних районах Бахмута: дівчинка жила в підвалі разом з бабусею та дідусем. Галина ж переїхала до тітки, у будинок якої влучив російський снаряд. Саме родичка попросила евакуювати породіллю. 

Спочатку Галину вивезли до лікарні в Слов’янську. Там вона й розповіла правоохоронцям про Арину та попросила привезти її до неї. 

Евакуаційному екіпажу вдалося вивезти не тільки дівчинку, але і її бабусю. 

“У нас тут усе розбило, люди виїхали, дітей теж немає. Мені тут навіть ні з ким гратися, ось тільки іграшки, і все”, – зізналася шестирічна Арина поліцейським. 

Арина з мамою

Бахмут уже кілька місяців поспіль залишається найгарячішою точкою на мапі боїв і майже щодня потрапляє до зведень щодо жертв вторгнення.

Росіяни поцілили там уже в лікарню, палац культури, пункт видавання гуманітарної та соціальної допомоги, а від початку вторгнення, за даними тамтешніх посадовців, знищили більшу частину інфраструктури. 

Посадовці закликають мешканців регіону не нехтувати своєю безпекою та евакуюватись. Записатися до екіпажу можна за телефоном 066-56-15-102. 

Нагадаємо, що досі в Бахмуті лишаються тисячі людей, серед яких понад дві сотні дітей. Деякі мешканці міста помирають без медичної допомоги.

За час повномасштабного вторгнення на Донеччині російські військові вбили понад 1,3 тисячі цивільних, а ще майже 3 тисячі поранили.

Раніше правозахисники зібрали історії людей, які лишаються у своїх домівках навіть під час бойових дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter