Меморіальний центр “Бабин Яр” оприлюднив 300 тисяч важливих документів

Дата: 17 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” оприлюднив 300 тисяч нових документів за ХХ сторіччя. Цифровий архів поповнили книгами РАЦСів та Трудовою картотекою періоду окупації Києва.

Про це повідомляється на офіційному сайті центру.

Загалом, оприлюднили нові книги РАЦСів за 1927-1933 роки із Державного архіву Києва та Трудову картотеку мешканців Києва та області періоду нацистської окупації із Державного архіву Київської області.

“Завдяки цим документам люди можуть дізнатися про своє коріння, підтвердити національність, провести генеалогічне дослідження. Актові книги, що зараз знаходяться на реставрації в архіві, будуть оцифровані та доступні за першої можливості” – зазначила керівниця проєкту “Імена” Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” Анна Фурман

Впродовж 2021-го року дослідники Меморіального центру планують оцифрувати, систематизувати та зробити доступними ще близько мільйона важливих документів з історії Голокосту та нацистської окупації. 

Раніше Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” уклав Меморандум про партнерство із Державною архівною службою, який передбачає спільну роботу над створенням цифрового архіву, співпрацю в освітніх, наукових та культурних заходах. Крім того, була підписана Угода про співпрацю з Ізраїльським національним меморіалом Катастрофи (Голокосту) та Героїзму Яд Вашем, яка передбачає обмін архівною інформацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter