Меджлісу не дозволили відсвяткувати День кримськотатарського прапора

Дата: 04 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Кримським татарам не дозволили проводити святковий захід до Дня кримськотатарського прапора в одному з мікрорайонів Сімферополя.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу Меджліса кримськотатарського народу.

27 травня організаційним комітетом було подано заяву на проведення масового святкового заходу до Дня кримськотатарського національного прапора. Організатори збиралися провести свято у сімферопольському мікрорайоні Фонтани 26 червня.

В рамках програми планувалися фотоконкурс, конкурс дитячого малюнка, квест, автопробіг, концертна програма, ярмарок, презентація культурно-просвітницьких проектів, історична панорама та інше. Святковий захід планували завершити молитвою.

У заяві повідомлялося, що в разі неможливості з об’єктивних причин проведення заходу в мікрорайоні Фонтани, оргкомітет готовий розглянути будь-яку іншу обґрунтовану пропозицію про зміну місця. В отриманій відповіді міської адміністрації вказали, що проведення масового заходу на зазначеному місці та в інших місцях не є можливим через те, що на ту ж дату і час раніше подано повідомлення про заплановані заходи іншої кримськотатарської організації“, – йдеться в повідомленні Меджлісу.

Адміністрація міста також повідомила, що не може запропонувати інше місце для проведення свята.

Організаційний комітет вирішив повторно подати заявку на проведення свята в тому ж місці на день пізніше, 27 червня.

Нагадаємо, раніше Меджлісу кримськотатарського народу влада відмовила в проведенні 22 лютого у дворі Ханського палацу в Бахчисараї мітингу до річниці загибелі громадського діяча Номана Челебіджихана.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter