Меджліс офіційно просить українську владу визнати його представником кримськотатарського народу

Дата: 05 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Меджліс кримськотатарського народу просить українську владу закріпити за ним статус представницького органу кримськотатарського народу.

Про це заявили голова правління Кримськотатарського ресурсного центру та член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер БарієвКримськотатарський ресурсний центр на своїй фейсбук-сторінці.

5 червня 2023 року Меджліс кримськотатарського народу поінформував Державну службу України з етнополітики та свободи совісті про намір подати пакет документів щодо закріплення правового статусу Меджлісу як представницького органу кримськотатарського народу.

Закріпити правовий статус Меджлісу має Кабінет Міністрів України.

“Сьогодні вранці розпочали історичну процедуру як для кримськотатарського народу, так і для України та корінних народів світу. Відповідно до порядку закріплення правового статусу представницького органу корінного народу України та закону України про корінні народи України подали перший пакет документів щодо закріплення правового статусу Меджлісу кримськотатарського народу в Державну службу України з етнополітики та свободи совісті”, – написав Ескандер Барієв. 

 

Він додав, що такий крок за 32 роки введе Меджліс у правове поле України як представницький орган кримськотатарського народу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав розпорядження про створення делегації, яка поїде до Гааги для участі в слуханнях Міжнародного суду ООН щодо порушення Росією конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідацію всіх форм расової дискримінації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter