Медведчука затримали під час спроби перетнути кордон України

Дата: 13 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Народного депутата від ОПЗЖ, підозрюваного в державній зраді, Віктора Медведчука затримали, коли він намагався перетнути кордон України. 

Про це повідомив голова Служби безпеки України Іван Баканов в ефірі загальноукраїнського телемарафону. 

За словами Баканова, втечу готували по воді через невизнане Придністров’я. На Медведчука чекали співробітники ФСБ – російська спецслужба організувала цю операцію разом із криміналітетом України.

“Медведчука під виглядом учасника ЗСУ хотіли довезти човном до кордону, де на нього чекала група, яка мала переправити його до Москви. СБУ затримала Медведчука на шляху від Києва на виїзді з області. Його супроводжували українські правоохоронці, які дадуть відповідь за свої дії”, – розповів Баканов.

Він також зазначив, що російська спецслужба готувала “псевдомедведчуків”.

Наразі на Медведчука чекає запобіжний захід у вигляді арешту і справедливий вирок, додав Баканов. 

Нагадаємо, що 12 квітня CБУ повідомила, що затримала проросійського політика Віктора Медведчука. 27 лютого 2022 року народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту. Інформація про те, що Медведчук може втекти, з’явилася ще 21 лютого, коли до будинку політика під’їхали кілька автомобілів і бусів, у які почали вантажити майно.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter