Мати активістки Ноздровської заявила про сфабриковане слідство щодо вбивства доньки

Дата: 28 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Мати вбитої активістки Ірини Ноздровської заявила, що слідство щодо вбивства її доньки було сфабриковане, а всі причетні до нього люди почали зникати з невідомих причин.

Про це Катерина Ноздровська сказала на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на активістів.

Виступ матері починається із 7-ї хвилини 

За словами матері, звинувачений у вбивстві її доньки Дмитро Россошанський не є єдиним причетним до злочину:

“Вона (Ірина – ред.) говорила мені незадовго до цього, що Россошанський сам на це не піде. Там точно замішані високі чини, адже Яценко (нардеп Антон Яценко в якого працювала довгий час активістка – ред.) – дуже впливова людина”.

Катерина Ноздровська звинуватила у вбивстві доньки нардепа Антона Яценка й розповіла, що причетні до розслідування справи правоохоронці та свідки почали зникати з невідомих причин:

“Коли до Яценка почала надходити інформація щодо розкриття його махінацій, то він почав прибирати всіх, хто був замішаний у його справах. Під час слідства незрозуміло куди поділася слідча, прокурора чомусь перевели до іншої області, а начальника МВС повинні перевести невдовзі. Люди, що пов’язані з убивством, просто зникають”.

Мати активістки розповіла, що за час слідства з нею жодного разу не зустрівся генеральний прокурор України Юрій Луценко. Також Катерина Ноздровська розказала, що в доньки активістки наразі немає охорони:

“Дружина Россошанського має державну охорону. Хто мені пояснить чому? В моєї онучки була поліцейська охорона, але коли вона переїхала на нове місце, то її не стало. Я багато разів говорила, що мене охороняти не треба, адже я не боюсь. Але своїй онуці я прошу надати охорону”.

Нагадаємо, тіло юристки Ірини Ноздровської 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран.

Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Його захист подав апеляцію, і рідні Ноздровської побоювалися, що він може вийти на волю за амністією.

Обухівський районний суд 24 жовтня 2018 року присудив Дмитру Россошанському сім років позбавлення волі без права на амністію та 600 тисяч гривень компенсації батькам.

За підозрою у вбивстві Ірини Ноздровської 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter