Матерів і дружин мобілізованих сахалінців відправлять на Донбас для зʼясування потреб російських військових

Дата: 28 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Матері та дружини мобілізованих із Сахаліну по черзі їздитимуть на тимчасово окуповану територію Донеччини, щоб надавати “адресну та ефективну допомогу” російським окупантам у війні проти України.

Про це пише “Медуза” з посиланням на видання Sakh.Online.

Зустріч Володимира Путіна з “матерями військових РФ” 23 листопада. Фото: Сайт Кремля

Матері та дружини мобілізованих сахалінців створять жіночу громадську групу, щоб на місці з’ясовувати, чого потребують окупанти на фронті. Таке рішення ухвалили 27 листопада, під час святкування Дня матері у РФ.

За інформацією Sakh.Online, жінки самі виступили з такою ініціативою. Їх підтримав очільник регіону Валерій Лимаренко. За його словами, матері та дружини могли б по черзі виїжджати на Донеччину, щоб “надавати адресну й ефективну допомогу, стежити, щоб запити військових виконували точно, а посилки швидше потрапляли адресатам”.

Проєкт курується і фінансується партією “Єдина Росія”.

Відомо також, що 23 листопада президент РФ Володимир Путін під виглядом зустрічі з матерями мобілізованих росіян поспілкувався з чиновницями й депутатками.

Зокрема, на проблеми російських солдатів Путіну скаржилася депутатка з “Єдиної Росії”. Також за столом із Путіним сиділа чиновниця з Хакасії, яка раніше була радницею голови республіки. Ще одна співрозмовниця президента РФ – керівниця Підмосковного виконкому ЗНФ. Помітили там і членкиню Громадської палати Орєхово-Зуєва та режисерку православних патріотичних фільмів Олесю Шигіну

Нагадаємо, що деякі російські матері їдуть в Україну, щоб забрати тіло. Так, наприклад, зробила жителька Волгоградської області Валентина, якій довелось відвідати для цього окупований Донецьк. У військкоматі рідного міста Калач-на-Дону їй допомогти з розв’язанням цього питання відмовились. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter