Парламент вимагає санкцій щодо переслідувачів Савченко

Дата: 22 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Верховна Рада закликала країни Євросоюзу та США запровадити персональні санкції проти осіб, причетних до викрадення та ув’язнення Надії Савченко.

Як повідомляє “Громадське ТБ“, за звернення щодо санкцій проти осіб, причетних до переслідування в Росії української льотчиці, проголосували 256 депутатів.

Верховна Рада звертається до Європарламенту, Єврокомісії, ПАРЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ,  ООН, Конгресу США, парламентів та урядів інших демократичних країн світу із закликом невідкладно вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого запровадження зі свого боку персональних санкцій проти осіб, які, відповідно до оприлюдненого списку, є відповідальними за незаконне ув’язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у ПАРЄ Надії Савченко“, – йдеться у зверненні.

До закону додано список із 35 осіб, проти яких парламент просить запровадити санкції. У списку – президент РФ Володимир Путін, його радник Владислав Сурков, перший заступник голови його адміністрації В’ячеслав Володін, директор ФСБ Олександр Бортніков, керівник “ЛНР” Ігор Плотницький, російські судді та тюремники, депутати, члени російської делегації в ПАРЄ, олігархи Аркадій та Борис Ротенберги.

Також український парламент 249 голосами ухвалив звернення до Путіна із закликом звільнити Савченко і внести її в список обміну полоненими в рамках мінських угод. Аналогічне прохання стосується й інших українських громадян, затриманих на території України і вивезених у Росію, зокрема режисера Олега Сєнцова.

Нагадаємо, як повідомляв портал “ВВС Україна“, мати Надії Савченко Марія закликала світових лідерів чинити тиск на президента Росії Володимира Путіна задля звільнення її дочки.

За інформацією “Інтерфаксу“, голова МЗС Росії Сергій Лавров допустив амністію української льотчиці і депутата Надії Савченко згідно з положеннями мінських домовленостей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter