Українські паралімпійці вибороли 17 медалей на світових змаганнях

Дата: 20 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Результаты поискВдало розпочали змагання фінального етапу Кубку світу з лижних гонок та біатлону спортсмени національної паралімпійської збірної команди з зимових видів спорту, що проходить у м. Сурнадаль (Норвегія) з 15.03 по 22.03.2015 року. Тільки у перший день змагань команді вдалось вибороти 5 високих нагород, серед яких 1 золота, 2 срібні та 2 бронзові медалі, у другий день змагань 6 високих нагород: 1 золоту, 3 срібні та 2 бронзові нагороди. Загалом у доробку нашої команди 11 медалей – 2 золоті, 5 срібних, 4 бронзові медалі.

Українські паралімпійці вибороли 11 медалей на Кубку світу з лижних гонок та біатлону та 6 нагород на Кубку світ з пауерліфтингу. Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю обурюється недостатньою увагою українських ЗМІ до перемог українських спортсменів.

Як повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України, спортсмени національної паралімпійської збірної команди з зимових видів спорту вдало розпочали змагання фінального етапу Кубку світу з лижних гонок та біатлону, що проходить у норвезькому місті Сурнадаль з 15 по 22 березня. Вже у перший день змагань команді вдалось вибороти 5 нагород – 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі, у другий день змагань – 1 золоту, 3 срібні та 2 бронзові нагороди.

Також українська паралімпійська збірна з пауерліфтингу вдало виступила на Кубку світу з пауерліфтингу, що проходив з 12 по 19 березня у місті Дубаї (ОАЕ). Команда, що складалася з 10 паралімпійців, змагалась з 160 спортсменами з 20 країн світу та виборола 2 золоті, 2 срібні та 2 бронзові нагороди. До того ж, одна із золотих нагород – у юніорів.

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич на своїй facebook-сторінці обурився тим, що українські ЗМІ приділяють мало уваги перемогам паралімпійців: “Чому порушується право людини з інвалідністю на інформацію? На інформацію про українських спортсменів без ніг, з паралізованими ногами, з церебральним паралічем, незрячих, з вадами слуху, яких показує увесь світ, пишуть світові інформаційні агенції, а українське ТБ блокує наших українських героїв, які сьогодні в лиху для України годину об’єднують світ в боротьбі за мир на українській землі…“.

Він також додав, що рекорди України в паралімпійському пауерліфтингу вже перевищили результати спортсменів Олімпійських ігор в жиму штанги лежачи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter