У Харкові затримали організаторів та виконавців теракту

Дата: 26 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

СБУ та МВС затримали учасників терористичного угрупування, причетних до теракту в Харкові 22 лютого, в результаті якого загинуло четверо людей.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у своєму коментарі, оприлюдненому на офіційному сайті РНБО.

За його словами, сьогодні в результаті спецоперації у Харкові затримано ще п’ятьох учасників терористичного угрупування. 

“У них вилучили зброю та боєприпаси, зокрема пластид, детонатори до вибухівки та гранати“, – сказав Олександр Турчинов.

Серед затриманих є “як організатор злочину, так і безпосередні виконавці теракту“.

Крім того, ще двоє злочинців, пов’язаних з цим угрупуванням, були затримані працівниками МВС у Маріуполі, де ними готувався теракт. Під час затримання вилучено 10 кілограмів тротилу“, – зазначено у повідомленні.

За інформацією СБУ, деякі з терористів проходили підготовку на території Російської Федерації та координували свої дії безпосередньо з російсько-терористичним угрупуванням “ДНР”.

Нагадаємо, вибух стався 22 лютого близько 13:10, коли хода харківських активістів тільки почала рухатися від Палацу спорту у бік площі Свободи. Активісти харківського Євромайдану прийшли відзначити річницю подій 22 лютого та вшанувати загиблих героїв Небесної Сотні, серед яких – харків’яни Євген Котляр, Влад Зубенко та Юрій Паращук, а також тих, хто загинув у зоні АТО.

Від вибуху загинули активіст харківського Євромайдану Ігор Толмачов та підполковник міліції Вадим Рибальченко. Згодом у лікарні від поранень померли ще двоє хлопців – учень гімназії для обдарованих дітей, 15-річний Данило Дідик та 18-річний студент Харківської академії міського господарства Микола Мельничук.

У місті було оголошено найвищий рівень терористичної загрози та розпочато антитерористичну операцію. Прокуратура Харківської області зареєструвала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей).

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс засудив теракт у Харкові, назвавши його “боягузливим випадом Росії”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter