Прокуратура підозрює командира “Торнадо” у злочинах

Дата: 07 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Слідчими зібрано докази, що дозволяють обґрунтовано підозрювати командира спецроти МВС “Торнадо” Руслана Онищенка в скоєнні тяжких злочинів.

Про це заступник голови ГПУ, головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив у своєму відеозверненні.

За місяць роботи фактично зібрано доказову базу, що дає підстави обґрунтовано підозрювати командира роти Руслана Онищенка, а також значну кількість його підлеглих, які організувалися навколо нього як кримінальний елемент в погонах співробітників міліції“, – заявив Матіос.

За його словами, прокуратурі вдалося переконати ряд потерпілих і свідків дати свідчення з цього приводу.

Він також підкреслив, що спецроту “Торнадо” створили із залишків батальйону “Шахтарськ”, розформованого за мародерство та інші злочини. 

“Основним результатом цієї перевірки повинна стати відповідь Міністерства внутрішніх справ, хто понесе відповідальність за акумуляцію в окремо взятих міліцейських підрозділах значної кількості раніше судимих осіб“, – сказав Анатолій Матіос.

Нагадаємо, міністр МВС Арсен Аваков заявив, що роту патрульної служби особливого призначення МВС “Торнадо”, добровольці якої підозрюються у тортурах, буде розформовано. За словами Анатолія Матіос, бійці “Торнадо” знущалися над затриманими та облаштували катівню у підвалі школи в Лисичанську на Луганщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter