Мешканці Донецька під будівлею “ДНР” протестували проти війни

Дата: 15 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Мешканці сусіднього з аеропортом району Донецька зібралися на стихійний мітинг біля будівлі, яку займає керівництво “ДНР”.

Як пише “Українська правда” з посиланням на російське видання “Новая газета“, близько 500 осіб, переважно мешканців мікрорайону “Жовтневий ринок”, зібралися під будівлею сьогодні об 11 годині, протестуючи проти військових дій.

Місцеві жителі вигукували: “Припиніть війну!”, “Поверніть нам житло, у нас розгромили будинки!”, “Йдіть геть усі”. Мітинг розпочався за 150 метрів від будівлі, але до 13:00 учасники підійшли під вікна будівлі “уряду”. Вони перекрили вулицю Артема, головну у місті. Люди вимагають припинити обстріли, які ведуть бойовики “ДНР” з території мікрорайону. Мешканці звинувачують бойовиків у тому, що вони викликають на себе вогонь українських військових по мирному населенню.

“Новая газета” повідомляє, що до протестувальників виходив чоловік, який не побажав представитися. Він запропонував 5 мешканцям зустрітися з так званим головою “ДНР” Олександром Захарченком. Після цього ініціативну групу посадили до машини і відвезли у невідомому напрямку.

Водночас російський журналіст Андрій Бородулін на своїй twitter-сторінці повідомив, що Захарченко вийшов поспілкуватися з людьми, він заявив, що війну поки що зупинити не вдасться. Мешканці повідомили йому про необхідність виплати пенсій та надання житла тим, хто живе на лінії фронту. На це, як зазначає журналіст, Захарченко зіронізував, що зателефонує Петру Порошенку та запропонує включити їх в робочу групу з боку України.

Близько 14:30 люди розійшлися, на площі залишилося близько 30 осіб, які переключилися з Захарченка на присутніх правоохоронців. Як зазначає журналіст, під час розмови озброєні люди припустили, що не будуть застосовувати каральних заходів впливу проти присутніх. Також Андрій Бородулін зазначив, що бойовики під час мітингу перевіряли документи в учасників та журналістів, і вигляд у них був “досить розгублений”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter